مشاوره مزاج شناسی
جهت دریافت راهنمایی و مشاوره مزاج شناسی همین حالا با ما تماس بگیرید.
آیا با مزاج شناسی آشنایی دارید؟ میدانید گرم مزاج و سرد مزاج یعنی چه؟ مزاج ترکیبی از جنبههای جسمی، ذهنی، عاطفی و روحی هر فردی است. اگرچه هر فردی به اندازه اثر انگشتش منحصربهفرد است، اما بهطورکلی مزاج افراد به چهار دسته دموی، بلغمی، سوداوی و صفراوی تقسیم میشود. این دستهبندی بر اساس کیفیتهایی همچون گرما، سرما، رطوبت و خشکی است. اگرچه هر فردی دارای هر چهار نوع مزاج است، اما یکی از انواع مزاج غالبتر از بقیه است.
اصل مــزاج یکی از محوری ترین مبانی طب سنتـی ایـران می باشد. بسیـاری از تشخیص ها و درمـان های حکمـای طب سنتی ایران بر اساس وضعیت مـزاج سلامت و بیماری افراد استوار بوده است. مشاوره مزاج شنـاسی یکی از قدیمی ترین و دقیق ترین راه های تشخیص مـزاج است که طی سـال ها آزمون و خطـا دقــت آن بــالا رفتـــه و در حـال حاضـر در اختیار شمــا کاربران قــرار گرفته است.
اهمیت مزاج شانسی
ما اگر مزاج خودمان را نشناسیم در هیچکدام از رفتارهای سلامتی بخش نمی توانیم درست تصمیم بگیریم و در هر شاخه از شش گانه سلامتی بخش دچار سردرگمی خواهیم شد. خصوصاً در وقت خوردن و آشامیدن، اینکه این غذایی که می خوریم گرم است یا سرد، تر است یا خشک، مساعد مزاج ماست و یا ناسازگار با آن.
راه های تشـــخیص مـــزاج و طبع
علایم مختلفی در کتاب های طبی آمده است که افراد می توانند بر اساس آن، مزاج خود را بررسی کنند:
• واکنش فرد نسبت به خوراکی ها: افرادی که مزاج گرم دارند با خوردن گرمی دچار مشکل و ناراحتی می شوند؛ از طرفی افرادی که مزاج سرد دارند با خوردن همان گرمی، شرایط بدنی بهتری پیدا می کنند و می توان گفت گرمی ها با این افراد بیشتر سازگار است.
• واکنش فرد نسبت به آب و هوا: از نظر آب و هوا نیز چنین است؛ یعنی افرادی که گرم مزاج هستند تمایل بیشتری به هوای خنک و فصل سرد سال دارند و افرادی که سرد مزاج هستند، در هوای گرم راحت ترند و در فصول گرم احساس راحتی بیشتر می کنند.
• خواب و بیداری: اعتدال در خواب و بیداری نشانه اعتدال مزاج خصوصا اعتدال در مغز است. رطوبت و برودت به خواب بیشتری نیاز دارند. خشکی و حرارت موجب «تر» باعث پرخوابی می شود. به همین علت افراد با مزاج بیداری(کم خوابی) است.
در حالت مزاج عارضی (سوء مزاج)، صفراوی ها بیشترین مشکلات خواب را دارند؛ هم دیر خوابشان می برد و هم زود از خواب می پرند. سوداوی ها نیز در درجۀ بعد دچار مشکل خواب هستند. این گونه افراد، در خواب رفتن مشکل دارند و معمولاً خوابشان سبک می باشد.
• حالات نفسانی: قدرت و بلندی صدا، سرعت و پیوستگی کلام، زود عصبانی شدن و سرعت حرکت، نشانۀ حرارت مزاج هستند. افراد گرم و خشک که حرارت زیادی دارند، معمولاً تندخو بوده و زود عصبانی می شوند. این افراد، بیقرار، تند و تیز، پر کار و فعال هستند و نیز حافظۀ خوبی داشته و از قدرت تجزیه و تحلیل بالایی برخوردارند.
صاحبان مزاج سرد و خشک، در اوج ثبات بوده و کارها را به آرامی و بدون عجله انجام می دهند. این افراد معمولا درون گرا بوده و کمتر با دیگران می جوشند و مستعد افسردگی هستند. اشخاص سرد و تر، حافظۀ خوبی ندارند؛ خواب آلود، صبور و خونسرد هستند. افراد گرم و تر، شجاع، جسور و خونگرم هستند و به خوبی با دیگران ارتباط بر قرار می کنند.
• روش کار: افرادی که مزاج گرم دارند، کارهایشان را با سرعت بیشتری انجام می دهند در حالی که افراد با مزاج سرد در انجام کارها کندترند. گرم مزاج ها تندتر صحبت می کنند و سرد مزاج ها با تأنی بیشتر حرف می زنند و کلاً کم حرف ترند.
• خواب: در افرادی که مزاج گرم یا خشک دارند، خواب کمتر و افرادی که مزاج سرد یا تر دارند میزان خواب بیشتر است.
• جـــثه: معمولاً گرم مزاج ها جثه درشت تری دارند و رشد بدنی شان (از نظر قدی و عرض شانه ها) بیشتر است اما افراد سرد مزاج، جثه ریزتری دارند. البته در بین گرم مزاج ها، افراد با مزاج گرم و تر نسبت به افرادی که مزاجشان گرم و خشک است، جثه درشت تری دارند. افراد با مزاج تر چاق تر هستند و افراد با مزاج خشک استخوان بندی ریزتر دارند و عموماً لاغرترند.
افرادی که گرم مزاج هستند تمایل بیشتری به هوای خنک و فصل سرد سال دارند