2.مزاج سوداوی سرد وخشک
افزایش سودای غیر طبیعی وسوخته اخلاط ایجاد بیماریهای سوداوی می کند که تظاهرات ان در یافته های گوناگون به شرح زیر است :
تن وپوست خشکی اندام وپوست
تومور سودا در سر ایجاد شده
سردرد سوداوی
سردرد کاسه ای که کل سر را در بر می گیرد درگیری و درد در ناجیه ای که عروق ریز هست بیشتر است
سودا در پوست ایجاد می شود اگزما وخارش که در او سرما وگرما تشدید پیدا می کند بیماری پسورزیایس سرد وخشک یا گرم وخشک است سودا در پوست صورت وبدن باعث ایجاد لکه های سیاه می شود که ابتدا در قسمتهای کم تحرک رسوب می کند مثل دور چشم پیشانی وکتفها
سودا به ناخن بزند ناخن خشک شده شیاردار موج دار و ورقه ای می شود
سودا در گوارش ریاد شده
فرد پر اشتها شده و زود گرسنه می شود در انتهای روده رسوب میکنه همورویید و اگر خشک باشه شاق می شود سودا در مثانه زیاد می شود ادرار قطره قطره می اید دفع بی اختیار همراه با سوزش
سودا در عروق گز گز ایجاد می کنه حالتی شبیه به خارش در پا ها ودستها و یا سایر اندامها دیده می شود رسوب سودا در اندام تحتانی عروق درشت ایجاد واریس می کند رسوب سودای سوخته در اندام انتهایی و عروق ریز بیماری برگر ایجاد کرده است
ویژگی افراد با مزاج سوداوی و طبع سرد و خشک
اصلاح مزاج سوداوی یک امر کاملا ضروری است. مزاج سودا منجر به لاغری بیش از اندازه و افسردگی میشود. مزاج سرد و خشک موجب تکیدگی و گرفتگی چهره شده و ناراحتیهای روحی را به دنبال دارد. اگر طبع سوداوی خود را اصلاح نکنید، دچار بیماریهای بسیاری خواهید شد.
طبع سرد و خشک باعث ناتوانیهای جنسی، بی حوصله شدن، ناامیدی، بیحالی، گوشه گیری و انزوا، یبوست، بیاشتهایی و لاغری، نیاز دائمی به گریه کردن بی دلیل، حساسیت بالا، کهیر پوستی، وجود درد در بدن بدون دلیل و… میشود.
علایم شایع در تشخیص سودا مزاجی :
ویژگیهای افراد با مزاج سوداوی
- اکثراً افراد سوداوی مزاج، رنگ پوست تیرهای دارند و ممکن است لکههای تیره رنگی در پوست آنها ظاهر شود.
- پوست آنها نسبت به سایر همسن و سالان و همجنسان خود خشک است.
- موهای سر کمپشت اما موهای بدن زیاد دارند.
- اغلب این افراد اندام لاغر و تکیدهای دارند.
- معمولا صورت و چانه کشیدهتری نسبت به نُرم جامعه دارند.
- اشتهای کاذب دارند و اکثرا ریزهخوار هستند، یعنی ممکن است علیرغم داشتن اشتهای خوب از افزایش وزن شاکی نباشند.
- افراد سوداوی مزاج فکر و خیال زیاد دارند و حتی از بیخوابی گلایه مندند.
- مستعد بیماریهای اعصاب و روان هستند.
- در انجام امور، حساس، دقیق و کمی باوسواس هستند.
- علاقهمند به تفکر و عموما درونگرا هستند.
- قضاوتگر و زود رنج هستند.
- در صورت مصرف غذاهایی با طبع سرد دچار غم و غصه میشوند.
- در صورت مواجه شدن با افسردگی، بیماریهای آنها تشدید خواهد شد.
علایم غلبه خلط سودا را بشناسید
اگر تعادل میان اخلاط و مقدار آنها یا کیفیت هر یک از اخلاط بهم بخورد، موجب بیماری در بدن میشود یا به عبارتی موجب غلبه یک خلط بر اخلاط دیگر در بدن میشود که می بایست مورد درمان قرار گیرد. در ذیل علائم غلبه خلط سودا ذکر شده است:
افراد سوداوی مزاج، سبزهرو، با پوستی خشک، سرد و دارای منافذ متوسط و ریز هستند. بدن کممویی داشته و دچار ریزش مو نمیشوند. همچنین موهای کلفت، مجعد و به رنگ خرمایی یا مشکی از سایر خوصیات آنها است. این افراد اندامی خشک و کشیده، شانه، کمر و ساق باریکی و شکمی فرورفته دارند. لبهایی تیره رنگ و چشمانی به رنگ میشی تیره دارند.
افراد با طبع سودا باید از مصرف غذاهای شور، چرب و مانده خودداری کنند. به هیچ عنوان لبنیات مانند ماست و پنیر را استفاده نکنند. به خصوص برای صبحانه پنیر نخورند. نوشیدنیهای گازدار برای آنها بسیار مضر بوده و همچنین نباید قهوه، نسکافه، دوغ و چای مصرف کنند. انواع گوشتهای قرمز برای آنها مضر است. شیرینیجات و ادویه جات نیز بهتر است در سبد غذایی این افراد به مقدار کم قرار بگیرد. غذاهای نشاسته دار مانند ماکارونی نیز برای آنها مناسب نیست. عموما ترشیجات به علت دارا بودن سرکه برای این دسته از افراد انتخاب مناسبی نیستند.
https://tabaye.ir/cold-and-dry/