بابونه خطر ابتلا به سرطان تیروئید را کاهش می دهد
چای بابونه در سراسر جهان یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها محسوب می شود. بیشتر افراد این دمنوش را برای درمان بی خوابی مصرف می کنند اما نتایج یک پژوهش به تازگی نشان می دهد که مصرف دمنوش بابونه خطر ابتلا به سرطان تیروئید را کاهش می دهد.
نتایج یک پژوهش منتشر شده در نشریه ی Public Health نشان می دهد که مصرف منظم بابونه تا حد زیادی خطر ابتلا به سرطان تیروئید را کاهش می دهد.
این مطالعه روی 500 فرد داوطلب انجام شد. این افراد به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول همگی به سرطان تیروئید مبتلا بودند، گروه دوم سرطان نداشتند و گروه سوم نیز سابقه ی ابتلا به سرطان تیروئید خوش خیم داشتند. نوع رژیم غذایی، سابقه ی پزشکی، سبک زندگی و مصرف نوشیدنی ها “از جمله نوشابه، قهوه، چای و آب میوه” این افراد در پرسشنامه هایی ثبت و بررسی شد.
نتایج این پژوهش نشان داد که کمترین نرخ ابتلا به سرطان تیروئید در افرادی بود که دمنوش بابونه مصرف کرده بودند. خطر ابتلا به سرطان تیروئید در افرادی که هر هفته بین دو تا شش فنجان چای بابونه مصرف کرده بودند، 70 درصد کمتر از افرادی بود که این دمنوش را مصرف نکرده بودند. همچنین خطر ابتلا به این سرطان در افرادی که طی یک دوره ی سی ساله یا بیشتر همین مقدار دمنوش بابونه (بین دو تا شش فنجان) را مصرف کرده بودند 80 درصد کمتر از افرادی بود که یک فنجان یا کمتر دمنوش بابونه نوشیده بودند.
دانشمندان عقیده دارند که ترکیب آپی ژنین در بابونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. آپی ژنین در بسیاری از مواد غذایی دیگر مانند کرفس، جعفری و سایر سبزیجات وجود دارد.
اهمیت دمنوش برای کم کاری تیروئید
دمنوشها قرنهاست که مصرف میشوند و به دلیل فوایدشان برای سلامتی مشهور هستند. وقتی نوبت به مدیریت کم کاری تیروئید میرسد، ترکیب دمنوش در برنامه روزانه شما ممکن است کمک بیشتری به حفظ سلامت تیروئید کند. در حالی که دمنوش به تنهایی نمیتواند ابتلا به بیماری کم کاری تیروئید را درمان کند یا جایگزین درمان پزشکی شود، میتواند مکمل ارزشمندی برای درمانهای مرسوم باشد.
بهترین دمنوش برای کم کاری تیروئید
چای آشواگاندا
آشواگاندا بهعنوان یکی از مهمترین داروهای گیاهی در طب آیورودا به دلیل خواص تطبیقزایی (adaptogenic) آن شناخته شده است. آداپتوژنها به مقابله با اثرات استرس در بدن کمک میکنند. استرس یکی از عوامل بارز بیماری است و میتواند به روشهای مختلفی در بدن ظاهر شود. علاوه بر اینها، آشواگاندا برای کمک به مشکلات زیر مصرف میشود:
- کاهش التهاب
- تنظیم قند خون
- کاهش سطح کورتیزول
- تقویت حافظه
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی
توجه داشته باشید: بیشتر مطالعات انجام شده، در حجم نمونه کم و یا روی حیوانات انجام شده است. بنابراین نتایج تحقیق در مورد آشواگاندا قطعی نیستند و تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز است.
چای سبز: یک آنتی اکسیدان قوی
چای سبز به طور گستردهای به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی آن شناخته شده است. این دمنوش حاوی پلیفنولها، به ویژه اپیگالوکتشین گالات (EGCG) است که خواص بالقوه آن روی سلامتی مورد مطالعه قرار گرفته است. چای سبز ممکن است با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو به سلامت تیروئید کمک کند. با این حال، مهم است که چای سبز را در حد اعتدال مصرف کنید، زیرا مصرف بیش از حد آن میتواند در جذب داروهای تیروئید اختلال ایجاد کند.
دمنوش بابونه
چای بابونه یک دمنوش گیاهی رایج است که برای بهبود بیماریهای مختلف استفاده میشود. افراد اغلب از این دمنوش برای کمک به خواب و خواص آرامبخشی استفاده میکنند و همچنین میتواند ناراحتیهای گوارشی را تسکین دهد. مشکلات گوارشی مانند یبوست در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید شایع است، بنابراین بابونه میتواند یک روش کمکی برای مدیریت برخی از علائم ناخوشایند کم کاری تیروئید باشد. برخی از مطالعات نشان میدهد که بابونه ممکن است به کاهش بیماریهای خوشخیم و بدخیم تیروئید نیز کمک کند. به عنوان مثال، یک مطالعه کوچک یونانی نشان داد که نوشیدن ۲ تا ۶ فنجان چای بابونه میتواند خطر ابتلا به سرطان تیروئید را طی چندین سال مصرف کاهش دهد.
چای مریم گلی
در مطالعه یونانی مذکور، چای مریم گلی نیز به کاهش بروز بیماریهای سرطانی و غیرسرطانی تیروئید در افرادی که چندین بار در هفته آن را مینوشند، کمک میکند. در کنار کاهش این خطر، چای مریم گلی ممکن است به بهبود خلق و خو، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر کمک کند. از آنجایی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید اغلب با افسردگی و خلق و خوی ضعیف دست و پنجه نرم میکنند، مریم گلی ممکن است یک مکمل عالی برای کمک به تثبیت خلق و خو در این افراد باشد.
چای رویبوس: ارتقاء سلامت تیروئید
چای رویبوس که به آن چای بوتهای قرمز نیز میگویند، یک دمنوش گیاهی است که منشا آن آفریقای جنوبی است. این دمنوش به طور طبیعی فاقد کافئین است و به دلیل مزایای بالقوه سلامتی، از جمله تأثیر مثبت آن بر سلامت تیروئید، محبوبیت زیادی دارد. چای رویبوس حاوی انواع آنتیاکسیدانها مانند آسپالاتین و کورستین است که خواص ضد التهابی و تقویتکننده سیستم ایمنی آنها مورد مطالعه قرار گرفته است. این آنتیاکسیدانها ممکن است به کاهش التهاب غده در بیماری های تیروئید کمک کنند و عملکرد بهینه آن را بهبود ببخشند.
علاوه بر این، چای رویبوس سرشار از مواد معدنی مانند منگنز، روی و مس است که برای ساخت هورمون تیروئید و متابولیسم ضروری هستند. این مواد معدنی نقش مهمی در حفظ عملکرد مناسب تیروئید و حمایت از سلامت کلی آن دارند. همچنین، مشخص شده است که چای رویبوس اثر آرامبخشی بر بدن دارد و باعث آرامش و کاهش سطح استرس میشود. استرس مزمن میتواند بر عملکرد تیروئید تأثیر منفی بگذارد. بنابراین با گنجاندن چای رویبوس در برنامه روزانه خود، احتمالا به مدیریت استرس و سلامت تیروئید خود کمک خواهید کرد. در حالی که چای رویبوس پتانسیل امیدوارکنندهای در حفظ سلامت تیروئید نشان میدهد، توجه داشته باشید که نباید جایگزین درمان پزشکی برای کمکاری تیروئید شود. توصیه میشود برای مشاوره و راهنمایی شخصی با فوق تخصص غدد آنلاین مشورت کنید.
دمنوش به لیمو برای کم کاری تیروئید
Aloysia citrodora که معمولاً به نام به لیمو شناخته میشود، گیاهی است که برای تهیه چای خوش طعم و معطر استفاده میشود. در حالی که تحقیقات به طور خاص بر روی اثرات دمنوش به لیمو برای کم کاری تیروئید محدود است، به دلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی این دمنوش فواید بالقوهای دارد. چای به لیمو به دلیل اثرات آرامبخش میتواند برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مفید باشد، زیرا همانطور که گفته شد مدیریت استرس برای حفظ سلامت کلی تیروئید بسیار مهم است. استرس مزمن میتواند علائم کم کاری تیروئید را بدتر کند. علاوه بر این، اعتقاد بر این است که دمنوش به لیمو دارای خواص سمزدایی خفیفی است که میتواند به طور غیرمستقیم به سلامت تیروئید کمک کند.
میوه های مضر برای کم کاری تیروئید
اگرچه میوهها عموماً سالم در نظر گرفته میشوند، اما بعضی از میوهها وجود دارند که ممکن است با عملکرد تیروئید تداخل داشته باشند و در صورت ابتلا به کمکاری تیروئید باید محدود شوند.
- گریپ فروت
گریپ فروت حاوی ترکیباتی به نام فورانوکومارین است که میتواند در متابولیسم برخی از داروهای تیروئیدی مانند لووتیروکسین اختلال ایجاد کند. این ترکیبات فعالیت آنزیمهای مسئول متابولیسم دارو را مهار میکنند و منجر به سطوح بالاتر دارو در بدن میشوند و به طور بالقوه عوارض جانبی ایجاد میکنند.
- گلابی
گلابی حاوی مقدار متوسطی از گواتروژن است که میتواند در جذب ید توسط غده تیروئید اختلال ایجاد کند. اگرچه اثر گواتروژنیک گلابی در مقایسه با برخی از مواد غذایی دیگر مثل گل کلم و کلم بروکلی نسبتاً خفیف است.
توجه داشته باشید که تأثیر منفی این میوهها بر عملکرد تیروئید به اندازه کافی قابل توجه نیست که آنها را به طور کامل از رژیم غذایی شما حذف کند. با این حال، اگر از داروهای تیروئید استفاده میکنید، توصیه میشود با پزشک خود در مورد بهترین زمان و فاصله بین مصرف دارو و این میوهها مشورت کنید. همچنین در بیماری های تیروئید در افراد مسن به دلیل اینکه این افراد اغلب داروهای دیگری نیز مصرف میکنند، مهم است که از نظر وجود تداخل بین داروها و مواد غذایی با پزشک یا داروساز مشورت کنند.
http://naturalon.com/chamomile-tea-lowers-the-risk-of-one-very-big-cancer